בקטלוג התערוכה, "בין חיפה ליריחו – הערים ההיסטוריות בתצלומיו של זאב אלכסנדרוביץ",
שהוצגה לאחרונה במוזיאון העיר חיפה, כותבת האוצרת, ענבר דרור לקס: "התערוכה מבקשת לחשוף התבוננות מרתקת ורבת-פנים של צלם על החיים העירוניים השוקקים בארץ ישראל ומספקת מבט ייחודי על מגוון האוכלוסיות שחיו כאן."
פועלות במפעל למוצרי בטון טרומיים, חיפה
בקטלוג התערוכה "חולות נודדים – תל-אביב של שנות השלושים בצילומי זאב אלכסנדרוביץ",
שהתקיימה במוזיאון היהודי של גליציה בקרקוב, בשנת 2009, כותב אור אלכסנדרוביץ', נכדו של הצלם: "התלהבותו של אלכסנדרוביץ' מהמדיום של הצילום ניכרת בכמות יוצאת דופן של צילומים שצילם בשנות פעילות ספורות. הצילומים משקפים את חיבתו לבני אדם באשר הם ואת כישרונו ליצור עימם מגע קרוב. ברבים מהצילומים הצליח לתעד מקומות שזר מזדמן היה נמנע או מתקשה להגיע אליהם."
מבט לצפון רחוב נחלת בנימין
אלכסנדרוביץ' נודע כתומך נלהב של הרעיון הציוני. בין השנים 1932 ו-1935 ביקר בארץ ישראל שלוש פעמים וצילם בה אלפי צילומים בתור צלם עצמאי. (באותה עת צילום בהיקף כה נרחב נעשה בדרך כלל מטעם גופים ציבוריים)
התערוכה "פולין ופלשתינה – שתי ארצות ושתי כיפות שמיים" התקיימה במוזיאון היהודי של גליציה בקרקוב בשנת 2011. קטלוג התערוכה מציג יהודים מקרקוב המצולמים הן בעיר מולדתם בפולין והן בארץ ישראל.
תפוזים לייצוא בתחנת הרכבת של חדרה בשנת 1932
אלכסנדרוביץ' הרבה לנסוע בעולם עם מצלמתו. בשנת 2008 הוצגה במוזיאון טיקוטין לאמנות בחיפה ובמוזיאון "מנגה לאמנות יפן" בקרקוב התערוכה: "האיש שלנו ביפן: תצלומיו של זאב אלכסנדרוביץ' מביקורו ביפן בשנת 1934". קטלוג התערוכה מתעד את הווי החיים ביפן באותה עת.
אשה בחזית של מלון מיאקו בקיוטו
הן הקטלוגים של התערוכות והן אלבום "פרשת חיים מצולמת", המוקדש לצלם ולרעייתו לאה שלוש, נתרמו לספרייה על ידי סיני אלכסנדרוביץ', בנו של הצלם.
אוסף זאב אלכסנדרוביץ' בספרייה הלאומית מונה כ-16,000 צילומים. זהו אוסף הצילומים הראשון שעבר דיגיטציה בספרייה הלאומית, וגם האוסף הראשון שהונגש לקהל הרחב דרך אתר הספרייה באינטרנט.
http://web.nli.org.il/sites/nli/Hebrew/digitallibrary/photos/Aleksandrowicz/Pages/default.aspx
(c) כל זכויות הצילומים שמורות לאוסף משפחת אלכסנדרוביץ', תל-אביב.